gestreken . . .

Ha, weet ge nog dat ik vertelde van die stoomgenerator die we zinnens waren om te kopen, wel datzelfde idee is ondertussen aangekocht en 'k heb er al een paar keren mee gestreken moet ik zeggen . . . en het verloopt allemaal vrij vlot.  Of dat ook zo blijft verlopen weet ik nog niet maar dat zullen we ooit wel eens weten zeker ?!
Zo was het even passen en meten want de plaats waar 'k regelmatig sta te strijken dat is onze dressing eigenlijk.  Die dressing heeft kasten met schuifdeuren dus die deuren zijn steeds dicht, zodoende kan daar niet alles vol met stof liggen wanneer je heel wat kledij te verwerken krijgt zoals na een was van ondergoed en bovenkleding.  Daar staat dan ook meestal mijn strijkplank, met strijkijzer, toen toch nog nu dat "monster" zoals ik het noem want alles bij mekaar is dat toch vrij groot, hangt er ook vanaf welke je in huis hebt gehaald.
Maar ik ben er echt wel blij mee, het is vooreerst uitproberen hoe en wanneer je strijkt, wat je het beste kan strijken, welke stoffen wil ik dan zeggen, niet alle stoffen zijn gelijk natuurlijk.  'k Heb er wel eentje genomen die je niet moet bijstellen kwestie van bepaalde stoffen op een lagere of hogere temperatuur te strijken, het strijkijzer voelt met welke stoffen je bezig bent maar ik denk eerder dat het ongeveer dezelfde temperatuur is die je gebruikt, alleen de stoom die je bij geeft maakt dat je stof gladder gestreken is dan zonder die extra stoom.  Hoe het werkt, geen idee maar dat is wat de verkoper ons heeft verteld, ook staat het in de handleiding van het geheel maar echt veel verschil tussen katoen en eerder synthetisch is me niet echt opgevallen.  Bij een stoomstrijkijzer zou het verschil wel eens nefast kunnen zijn want fijne stoffen strijk je dan echt niet op een hoge temperatuur, dan plakt alles aan je ijzer of het is gewoon niet gestreken als je het kouder zet en je bent met katoen bezig dat toch steeds een hogere temperatuur vraagt.
Mijn nieuwe ervaring is positief over mijn "monster", zeg maar stoomgenerator, eerst en vooral omdat dit ijzer zelf amper de helft weegt van mijn vorige stoomstrijkijzer en dat wil al heel wat zeggen.  'k Voel dan ook dat ik minder snel vermoeid ben wanneer ik moet strijken, eerst had ik vandaag de was opgevouwen, ook al een hoopje als je telt dat dit al 3 weken na onze terugkeer van vakantie was.  Daarna even rust genomen en begonnen met het strijken van een aantal hemden van mijn ventje, een aantal topjes en bloesjes van mezelf, nog een lange broek die hij gewoon thuis aan trekt bij dagelijkse werkjes, de shorten en 3/4de broek van mezelf die zijn nog niet gewassen, gewoon omdat ik nog even wou afwachten of ik ze nog nodig had.  Maar volgens de weersvoorspellingen mag ik ze wel in de linnenbak gooien en de volgende keer mee wassen.  En nu zullen we wel de jeans kunnen gaan verdragen zeker, het is een lichte jeans maar eentje die ik wel graag draag moet ik zeggen.

De strijk achteraf die was vrij vlug gedaan, 'k ben eraan begonnen en heb alles in ene trek verder gestreken, ik begon net moe te worden toen ik zag dat er enkel nog wat lichte stukken te strijken vielen, daar was niet veel strijken aan, gewoon er eens over gaan en klaar was alles.  Omdat ik eerder reeds die hemden aan een haak had gehangen waren die reeds afgekoeld genoeg om weer de kast in te vliegen, hangen beter gezegd.  Die ene polo was reeds opgevouwen en werd in de kast gelegd, de broek werd er ook in gehangen.  Nu nog alleen de topjes van mezelf, die werden bij op de stapel gelegd van de nieuwere stukken en het t-shirt met korte mouwen werd boven op de andere stapel gelegd.
Nu had ik toch al ondervonden wat de stoomgenerator doet wanneer het waterpeil laag komt in de container met water van het geheel, ook dat moest ik eens meemaken, water bijgevuld en daarna dus verder gedaan.  Een geluk dat ik dit type gekocht heb want ik hou er niet van om dat regelmatig bij te vullen en . . . ik ken mezelf, ik gebruik graag stoomstoten om alle plooitjes glad te strijken, dus ja, dan verbruik je ook meestal wat meer dan normaal. Al wat ik nu nog moet in het oog houden is het regelmatig ontkalken van datzelfde geheel maar daar bestaan bepaalde speciale producten voor en die moeten we ons nog aanschaffen maar dat is een zorg voor later.  Al mag je dat nooit te lang uitstellen want we zitten hier in een regio met hard water, een beetje verder hebben ze echt wel zachter water maar daar zijn wij vet mee, daar hebben we echt niks aan en moeten verder doen met wat we hebben.  Zou het niet eens beter zijn om dat overal in het land op dezelfde manier te hanteren in de plaats van zoveel verschil te maken in één en dezelfde deelgemeente van Leuven !?

Reacties

  1. Ik zou mij ook zo'n stoomdinges wille aanschaffen maar ik weet niet of het voldoet aan mijn verwachtingen, ik heb er eigenlijk nog nooit mee gestreken.. ze zouden eens een demonstratie moeten geven en de mensen zelf laten uitproberen! Ik heb al een paar keer iets gekocht dat ze demonstreerden maar eenmaal thuis was het dan toch niet wat ik ervan verwachtte!
    Vandaag lijkt het precies alsof de herfst er al is maar ... ik klaag niet , want het kan stukken erger dat zien we nu dagelijks een paar keer!
    Wat jouw reactie op mijn blog betreft... het valt op dat maar enkelingen hun mening hebben over het klimaat of misschien zelfs geen mening want reageren doen er ook maar een paar! En juist dat is het grote probleem.. de mensen willen niet geconfronteerd worden met de harde realiteit, ze schuiven het liever vooruit en als het kan naar de volgende generatie! Die zal ons niet dankbaar zijn!
    Nog een fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Had daar eerder al wel mee gestreken bij onze dochter en dat viel vrij goed mee. Zo rijpte bij mij het idee om er ook eentje aan te schaffen maar door allerlei andere uitgaven die we toen moesten doen is dat op de lange baan geschoven. Nu dat ik weeral een paar keren zoveel last had van die rug van mij toen kwam alles terug naar boven en die van mij zette me aan om toch eens uit te zoeken wat het zou kosten en zo verder, zo zijn we dan tot de aankoop over gegaan en ik ben er echt wel tevreden over.
      'k Weet ook wel dat nieuwe bezems steeds het beste keren maar nu ben ik tenminste snel van al die strijk vanaf, eerder zag ik er dan toch wel wat tegenop en ik hoop maar dat mijn apparaat nog lang goede diensten mag bewijzen !

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

weekend !!!