mijn hoofd . . . !

Mijn hoofd heeft deze dagen veel te verwerken gekregen.  Nu moet ge weten dat we eraan denken om een nieuw bed en alles erop en eraan te gaan aankopen.  Op internet vind je daar wel veel over en ook een deel uitleg en het waarom en hoe maar toch, het echt werk vind je meestal terug in de winkels waar ze die spullen allemaal verkopen.
Voordat we aan deze kruistocht begonnen hebben we eerst hier en daar wel geïnformeerd over hoe en het wat en wanneer zodat je niet onbeslagen aan deze toch begint, we hadden samen besloten van een paar zaken aan te doen en dat was dus voor deze week bestemd. Hoever we zouden geraken lag op voorhand nog niet vast maar ja, dat lukte ons wel op tijd en stond, dat dachten we tenminste, het is nog gelukt ook.
Maar de info die we allebei mee kregen die tolt nog rond in ons hoofd, nu moeten we nog alles eruit halen wat voor ons nodig is en daarna pas een beslissing nemen, of gaan we wachten tot rond Allerheiligen of zo, geen idee eigenlijk, het kan altijd voor mijn part. Tenminste, nu is er geld vrij gekomen en dat gaan we daarvoor gebruiken, uitstellen heeft geen zin meer dus we zullen vast en zeker wel tot een redelijk besluit komen.
Onze gedachten lopen nu over van bedbodems, van dekbedden tot hoeslakens en dekbedovertrekken naar allerlei soorten stoffen en uitzichten om de zijkanten van een bed mee te bekleden.  Hoe het allemaal heet en wat het beste ervan is, geen idee eigenlijk maar geen nood, we zullen ooit wel eens tot een besluit komen, dat kan soms sneller gaan dan gedacht.
Alleen was het nu toch een tijd geleden dat we nog rondliepen in meubelwinkels en van die zaken, dat deed ons toch wel even nadenken over het hoe en waar en wanneer we dit alles gingen doen.  Het kan goed zijn dat de zaken waar we vroeger regelmatig over de vloer kwamen, de ene keer voor dit en dan weer voor dat, dat we die niet meer herkennen als we ter plekke aan komen, of we vinden het veel beter dan vroeger, ofwel vinden we er onze weg niet meer terug, alles is mogelijk.  Zo hebben we nu ook een aantal nieuwere zaken leren kennen maar ook een reeds lang bestaande waar we vroeger nooit zijn geweest, nu dus wel.  Je krijgt daardoor een andere kijk op de dingen, er gingen allerlei vragen door ons hoofd en we hebben die dan ook gesteld, al zullen ze soms wel inwendig even met ons gelachen hebben.  We zijn immers "van de oude stempel" zoals onze kinderen ons benoemen wanneer we met zulke dingen aan komen, ja, dat kan best zijn maar we vertrekken toch steeds met een hoop bagage die zij na verloop van tijd ook wel zullen hebben.
Een bevriend koppel is ook opnieuw een huis aan het inrichten, een huis dat ze gekocht hebben en dat in vrij goede staat is, hier en daar willen ze toch wel wat veranderen aan het uitzicht of de uitvoering zoals vloer en dergelijke.  Maar hun meubels zijn ook wel het goede af en dan moet een mens wel eens naar wat anders uitzien.  Ze wonen in hun eigen huis en zullen nu vermoedelijk tegen het einde van het jaar verhuizen naar de "nieuwbouw", niet echt nieuw-nieuw maar wel een degelijke woning.  Zo hebben zij wel even hun handen vol, en staan vermoedelijk wel voor dezelfde problemen als wij, maar die zijn er om opgelost te worden.
En wie weet, de winterperiode komt eraan, zullen we eens vaker bij mekaar op bezoek gaan want dat is de laatste tijd er ook weeral niet van gekomen !  Al maken we telkens goede voornemens maar als de tijd er niet voor is dan denkt en mens daar ook niet aan, we moeten daar dringend verandering in brengen.  Nu denk ik eraan, meestal maakt een mens goede voornemens bij het begin van een nieuw jaar, wel wij beginnen daar nu al aan !  
Als het nu ons ook nog lukt om dat allemaal uit te voeren, dan is iedereen tevreden !

Reacties

  1. Volgende week leveren ze hier ook een nieuwe matras en hoofdkussens en dat om mijn opspelende rug wat beter te ondersteunen. Het is inderdaad niet simpel om te kiezen want ze zeggen overal iets verschillends. Wij hebben gekozen na het uittesten Gelukkig hadden we een prima verkoopster die meeging in mijn probleem en zowel qua matras als hoofdkussen met mij uitzocht wat het beste was.... Ik kijk er al naar uit en hopelijk was het een goeie keuze! Nog een hartelijke groet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voor ons ligt er één ding vast en dat is dat we allebei dezelfde matras willen, verder is het nog uitzoeken hoe en wat over dat bed vooral. Op dit eigenste ogenblik ligt alles wat stil maar in het weekend gaan we proberen uit te vissen wat voor ons goed zou kunnen zijn en dan zullen we later naar de zaak terug gaan en mogelijk beslissen. 'k Hoop dat we een goede beslissing nemen want het kost wel wat en uiteindelijk doe je daar toch een tijd meer verder, we zien wel waar we uit komen.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!