opschudding . . .

Op vrijdag had ik een hoop werkjes uitgevoerd, de was had ik reeds gedaan van de dag ervoor, donderdag dus, alleen bleef nog die lakens te wassen, ook dat deed ik op vrijdag . . . en ik maakte me op om van een mooie avond te genieten.  Dat genieten was alleen thuis, in de zetel met als gezel de tv want mijn ventje gaat dat meestal kaarten met zijn maten . . . en daar hoor ik echt niet bij, dan kunnen ze niet vertellen tegen mekaar wat ze willen, ik laat ze gewoon maar doen . . . dan heb ik de tv ook eens voor mij alleen en bekijk ik iets wat hij niet wil bekijken.  Denk nu niet dat ik speciale dingen op zet voor mezelf, neen, onze interesses lopen ook vaak door mekaar maar hier en daar is er wel eens iets wat ik liever in alle rust bekijk, een praatprogramma of dit of dat, onderwerpen die me interesseren.
'k Had gezorgd dat alles gepoetst was, zo had ik ook eens een rustige zaterdag en kon ik dan wel doen wat ik graag doe, wat puzzelen, wat op orde zetten en eten klaar maken, dat alles op mijn eigen ritme.  Dat is mijn idee van het weekend door te brengen, misschien ook wel eens pannenkoeken bakken, met die nieuwe pan die ik van onze vriend Sander kreeg, en waar ik heel blij mee ben, anders had ik misschien zelf eentje gekocht voor op mijn inductievuur, nu heb ik ze dus gekregen, waarvan en hoe dat laat ik in het midden, dat is onze zaak.
Mijn portie soep stond nog klaar om op te eten, gelukkig nog wat overschot, daar zou ik het wel warm van krijgen, zo dacht ik bij mezelf want de laatste dagen heb ik het niet echt warm maar dat was het ook niet wegens dat vrij slechte weer en die wind.  En diezelfde avond at ik de soep op met een beschuitje erbij, dat was het dan, en ik kroop onder mijn dekentje om verder naar een programma te kijken op tv, 'k had het dan ook vrij snel goed warm en dat bleef zo voor de hele avond.
Dat dacht ik toch bij mezelf toen ik ging slapen, zo rond 11u30 lag ik in bed en ik hoopte dan ook snel in dromenland te belanden maar dat was zonder de waard gerekend.  'k Was pas in slaap toen 'k wakker werd van iemand die aanbelde, tenminste dat dacht ik toch, was het de buurvrouw of zo . . . ik hoorde een lawaai maar kon niet zeggen wat het was.  Al snel was ik dan ook terug wakker, ik stond op en keek door het raam en hoorde nog steeds dat lawaai, een geruis blijkbaar . . . maar ik liep daar nog rond met mijn oordoppen in (kwestie van goed te kunnen slapen zonder al te veel gestoord te worden) !  Toen ik aan de voordeur kwam hoorde ik het geluid wat beter en deed even de deur open, ja, het brandalarm was afgegaan, de lichten brandden allemaal nog dus was er stroom en ja, ik besloot snel mijn jeans aan te trekken en dat pulletje over mijn ondergoed, mijn schoenen aan, de sleutels van de voordeur en mijn handtas en dan naar beneden.
Eenmaal daar aangekomen waren er alweer een aantal terug naar binnen gegaan, het was vals alarm, iemand had met een handtas, volgens hun zeggen toch, het alarm ingedrukt. Nu moet ge weten dat het toen al na twaalven was en iedereen stond daar met een vermoeid of slaperig gezicht, op pantoffels en met iets warm aan op straat eigenlijk.  Maar geen mens die wist hoe je dat alarm terug moest afzetten, de brandweer was al eerder verwittigd dat het een vals alarm betrof !  Ja, dat is nu al de derde keer dat we in een aantal jaren brandalarm krijgen en dat het telkens een vals alarm was, die ene keer is zelfs de brandweer hier bij ons aangekomen en heeft alles moeten controleren, dat is een regel die ze  nauwgezet volgen, en telkens zijn het mensen die niet nadenken wat ze doen wanneer ze thuis komen en die iedereen uit hun bed halen.  
Eigenlijk is dat niet zo'n erg maar ik had me er nu toch echt wel op verheugd om eens goed te kunnen slapen, mis poes, dat lukte niet meer, ik ken mezelf, ik dronk nog iets voordat we het bed in trokken want ondertussen was die vent van mij thuis gekomen en had al snel het alarm uitgeschakeld.  Wat anderen niet lukte lukte hem dus wel, een grote fout van de mensen die er wonen dat ze dit niet aandachtig hebben gevolgd toen daarover uitleg werd gegeven !  Jammer maar helaas, ik heb nog gezien dat het iets na 4u in de morgen was en toen ben ik toch maar in slaap gevallen.  Met het gevolg dat ik 's morgens ben opgestaan met een gezicht als een donderwolk, neen, zo erg was het niet, maar een mens is niet uitgeslapen natuurlijk en dat wreekt zich.  
Toch maar goed eigenlijk dat het nieuwe bewoners waren die dit aan de hand kregen, zullen ze nu de volgende keer wat opletten wanneer ze door die hal naar binnen gaan en niet alles aanraken wat er zich tegen de wand bevind ?!  'k Ben eens benieuwd hoe lang het gaat duren eer het nog eens  gaat gebeuren, al moet je daar niet op roepen want éénmaal kan het wel eens raak zijn en dan maar hopen dat je er niet echt door getroffen wordt, want je weet maar nooit.

Reacties

  1. Dat is zeker toch altijd even schrikken als dat alarm afgaat Chris... Goed dat het niets was maar aan de andere kant is het niet plezant als je het warm bed uit moet! Ik kan het goed begrijpen dat je na al die commotie niet direct inslaap valt! Geen goeie manier om een rustige avond af te sluiten Chrisje haha!
    Nog een hartelijke groet!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!