vandaag . . .

Vandaag is het een winderige dag te noemen, tussendoor een bui, dan weer een moment dat het droog is, wat de avond ons nog gaat brengen dat weten we nu nog niet !
En ik die dacht van er op uit te trekken om bloemen aan te kopen, mis poes, ik moest eerst en vooral eens mee komen naar de kelder om daar uit te zoeken welke potten en potjes ik nog nodig had, een aantal is ondertussen al uit de weg geruimd, ja, mijn ventje is aan het opruimen geslagen !  Daar ben ik eigenlijk wel blij om want anders blijf je daar steeds aan die potten en potjes houden en je doet er helemaal niks meer mee.  Een aantal wil ik niet weg doen omdat het nog bruikbare potten zijn en ik toch wel een aantal bloemen heb staan, het zijn er niet echt veel maar ik wil ze wel goed verzorgen en dan ook op tijd en stond wel eens verpotten als dat al nodig is.
Zo heb ik er een zestal staan op het venster in de keuken, het zijn cactussen, ze staan er niet echt mooi bij maar ze leven nog en ze bloeien ook nog.  In de zomer verhuizen die naar buiten, op de "blauwe steen" van de ramen op dat ene balkon, daar staan ze in de zon als de zon er maar even wil doorkomen.  En daar zijn ze dan ook meestal heel dankbaar voor, al meen ik dat ze beter ook eens verse grond zouden kunnen gebruiken, ze staan niet echt vast meer en dat is iets wat ik niet zo graag zie.  Dat wil zeggen dat de grond is weggefilterd door het gieten van de planten, ja, ook cactussen dienen tussendoor eens gegoten te worden, al is het niet zo vaak, je kan ze gerust een hele tijd laten staan zonder dat ze worden gegoten in de echte zin van het woord.
Verder hebben we nog een aantal bakken en bakjes staan in de garage, opzij heeft mijn echtgenoot daar leggers gemaakt en die staan vol met allerlei van die soorten "bloempotten".  Een aantal ervan kunnen in mekaar gezet worden maar de andere, wel die kunnen dienen om van die kleinere exemplaren in te zetten, zo nemen ze ook niet zoveel plaats in.
Maar zoals het een echte tuinder betaamt, heb ik ook allerlei spullen om die planten te kortwieken, snoeien zeg maar, of gewoon opbinden aan stokken en stokjes, allerlei soorten bindgaren en van die klemmen allerhande, ook dat neemt een plaats in op datzelfde schap. Zonder nog van een paar bakken te spreken die dienen om zelfs binnen in huis bloemen te verpotten, ja hoor, dat heb ik vaak gedaan zo in het heel vroege voorjaar.  
Gewoon die bakken op tafel zetten, een zak met grond erbij halen, daaruit scheppen en potjes vullen, heb ik meerdere keren zo gedaan, hier binnen in de living van ons appartement.  Want waarom zou ik daar over en weer mee sleuren naar de garage toe om daar in de kou te staan uitvoeren wat ik hier boven ook kan.  En niet dat het daarna er hier vuil bij lag, neen, helemaal niet, ik ben iemand die proper kan werken als dat nodig is.  Waar dat niet nodig is daar vliegt hier en daar wel wat door de lucht moet ik zeggen maar binnen, neen hoor, vuil is het dan niet.  Tenzij hier of daar wat dat op je kleren terecht is gekomen en zo uiteindelijk op de grond is beland, een kleinigheid, het kan altijd natuurlijk al probeer ik dit wel te voorkomen.
Dat doet me eraan denken dat ik die cactussen toch wel eens naar binnen mag halen, de nachten zijn immers reeds fris en het is wel hoog tijd dat ze naar binnen komen, hier zullen ze weer terug warmte krijgen, zeker in de keuken dan.
En mijn orchideeën, wel die treuren meer dan dat ze bloeien, 'k weet niet echt wat ze scheelt maar ze staan hier niet meer met hun zin, misschien toch wel eens wat anders aanschaffen om daar te zetten, ofwel nieuwe planten kopen ?!  Een idee voor iemand wanneer we binnenkort onze verjaardag vieren ?!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!