weer een wandeling . . .

Op maandagmiddag leek ons het mooi weer, mooi genoeg om weer eens een wandeling te maken.  Niet dat we in de voorbije week er maar eentje deden maar tussendoor doen we nog wel ergens een wandeling, al is het maar om naar hier of daar te geraken, kwestie van geen wagen te moeten gebruiken.  Zo ga ik dus ook regelmatig wel eens naar de kapper, niet zo ver eigenlijk van waar we wonen maar ik doe het meestal echt wel te voet.  En ook dat stukje tot aan de bus doen we te voet, waarom niet eigenlijk, terug naar huis is het dan in de omgekeerde volgorde maar we doen het toch maar.
Zelfs na de feestdagen van Allerheiligen en Allerzielen zijn we te voet . . . over het kerkhof geweest !  Ja, dat is ook een wandeling, meestal gaan we dan eens langsheen de graven waar kennissen of vrienden of familie van ons ligt begraven, ook dat is een wandeling.  Dat een wandeling goed kan doen voor iedereen is algemeen geweten en daarom : wandel wanneer je het kan doen.
Ook op maandag waren dus in het domein op pad, zelf had ik mijn regenvestje aangetrokken maar die vent van mij die moest en zou zijn nieuwe fleece dragen, eentje met een schapenpels er binnenin, geen echte natuurlijk maar eentje in fleece, net zoals de buitenkant.  Hij beweert bij hoog en bij laag dat die vest geweldig warm is en wou dat dan weer eens demonstreren . . . en dan denk ik aan een klein kind dat het nieuwe kledingstuk dat hij of zij heeft gekregen al dadelijk wil dragen . . . zelfs om mee te gaan slapen !  Zo ver dreef hij het nu niet door maar het begin was er toch.  Ook beelden heb ik weer gemaakt en ik laat ze hier zien . . . geniet ervan !


Heel mooi weer was het niet echt, wel winderig maar net toen we even op pad waren kwamen er donkere wolken onze kant uit en we hoopten heimelijk dat het niet zou regenen, het was vergeefse hoop !  Hier zien we nog een weinig water dat zich in de roeivijver bevindt, vorige week werden de vissen eruit gehaald met medewerking van een vissersvereniging en andere bereidwillige helpers.


Zoveel aalscholvers als vorige keer zaten er niet maar toch ook weer een aantal, enkele hingen boven de vijver in de lucht en nog anderen hadden toch al gedoken naar vis, misschien geen goed idee . . .  !


Veel reigers waren er echter wel, ook de vorige keer, deze keer zaten ze wel veel rustiger af te wachten op een visje of wat anders dat ze nog in het viswater vonden.


Hier aan dit plankier worden normaal de trapboten en roeiboten aan de mensen gegeven die over de vijver willen varen ermee.  Nu ligt alles er verlaten en modderig bij, zie maar naar al dat slib dat vermoedelijk wel zal composteren, al gaat dat niet met alles zo lukken.  Het zal vooral kwestie zijn van de vijver leeg te maken, zonder water zou het veel vlugger gaan maar of dat ook nog gaat lukken meen ik niet.  Immers in het midden van de vijver zijn een aantal bronnen en bronnetjes die steeds voor vers water zorgen en de voorraad terug aanvullen, hoe ze dat gaan oplossen is nog maar de vraag.


En nog maar eens een reiger die met zijn poten in het ondiepe water staat.  Hij bleef er maar rustig staan, misschien nog wel de beste manier om toch nog een klein visje te pakken, want die zullen heel zeker wel de netten ontglipt zijn, de grote vissen zijn wel afgevangen maar die kleine . . . ?!


Onder dit plankier zitten een groot aantal watervogels, ze verschuilen zich of zijn aan het rusten, al zitten ze meestal wel graag in de zon, deze keer genoten ze van de rust . . . en van de modder vermoedelijk.


Ook deze reiger ontsnapte niet aan mijn aandacht, ik zag hem daar zitten tussen de takken en als ik het goed zie, zelfs op een tak van die boom die daar naar beneden is gekomen.  Of hij hier wel een goede plaats heeft gekozen om wat eten te veroveren denk ik niet !


Hier is het geultje waardoor het water van de visvijver over loopt in de grote roeivijver, het water blijft maar lopen, is dat normaal vraag ik me dan af ?!


In dit deel van de vijver zie je de boomstronken en daarop heeft dan ook een pientere reiger plaats genomen, gaat hij hier iets vangen, geen idee maar hij zit daar wel op een plaats waar weinigen hem kunnen deren.


De visvijver die ligt er op dit moment wel heel rustig bij, dat kan je zien aan de vele meeuwen die op het plankier zitten.


De lucht werd altijd maar donkerder en donkerder, de wind wakkerde wat aan maar werd niet echt fel, de bladeren dwarrelden overal rond, zou het gaan regenen ?!  Het ziet er nochtans wel zo uit maar of het ook zo verder gaat . . . 


En ja, toen we hier stonden te praten met iemand die we kenden, toen begon het te druppelen, zouden we dan toch nog nat worden ?!


Onder dit afdak gingen we schuilen, deze hut is er nog geen jaren maar echt nieuw is ze nu ook al niet meer.  We waren toch blij dat we eronder konden staan en niet nat werden.


Dit vind ik nu zelf een mooi beeld van een reiger.  Toen we vanonder die schuilhut kwamen toen zagen we iemand aan de roeivijver staan met een camera, er waren dus nog andere mensen onderweg met een camera, ik was tenminste al niet meer alleen, maar dat ben je dan ook maar zelden.  De vogel bleef gelukkig goed zitten totdat mijn foto was genomen, 'k was er echt wel blij over, en ook de setting is nog mooi, hij staat daar parmantig op die tak die in het water ligt.


Ook deze reiger stond daar rustig in het water te turen, wij wandelden verder, het regenen was ondertussen op gehouden, we hoopten dat die zo zou blijven totdat we terug buiten het domein zouden zijn.


Dit was een welgekomen afwisseling, toen kwam even de zon erdoor en leek alles terug veel mooier dan voorheen, twee zwanen zijn steeds een mooi beeld, grote witte vogels in de omgeving waar nog veel herfstkleuren waren te zien.


Deze reiger wou en zou ontsnappen aan mijn camera, hij maakte zich uit de voeten waar hij eerst zat en trok naar deze plek, ik ging ook wat verderop staan en kon dan toch deze foto ervan maken.  Een koppel eenden zat ook op het eilandje maar bleef waar het was en genoot ook van de zon.


Er kwamen terug donkere wolken aan, het leek onheilspellend te worden, dramatisch noem ik dit beeld, het straalt een zeker gehalte van onheil uit en eindigt vaak op een drama, zo ook deze keer . . . 


Hier begon het terug te regenen maar we waren niet echt ver van een schuilplaats, dus toch maar even onder een afdak duiken en wachten totdat het hondenweer voorbij was, de kleuren waren wel mooi te noemen en ik kon er niet aan weerstaan om toch nog een beeld ervan te schieten !


Het hield weer even op en we stapten dus verder, naar de uitgang toe langs waar we waren gekomen, aan het eilandje stond dan weer deze reiger . . . en wie weet hoeveel ben ik er onderweg niet voorbij gelopen.  Er zitten en staan er echt wel heel veel, komt dat allemaal door die vijvers te laten leeglopen ?!

Toen we naar huis gingen werd het weer terug wat grimmiger, we gingen maar verder tegen beter weten in en werden redelijk nat.  Misschien zal mijn wederhelft nu eens leren om toch wat anders aan te trekken want die fleece vest was echt wel nat geworden van de regen.  Eenmaal thuis gekomen hebben we de vesten, mijn regenvest en die fleece, op een hanger gehangen en rustig laten drogen.  Volgende keer zullen we een regenvest mee doen om zeker niet doornat naar huis te moeten, al waren we niet echt doornat, maar toch beter onze voorzorgen nemen.  
Een goed voornemen is al het halve werk . . . 

Reacties

  1. echt prachtige foto's Chris, maar vandaag zijn we niet buiten geweest allé ttz we zijn niet gaan wandelen. Mijn slaapgenoot voelde zich niet fit en het weer hier was ook maar triestig en regelmatig met regelmatig wat gemiezer dus bleven we binnen!Hahaha ik herken dat hoor mijn ventje is ook zo als hij iets nieuws heeft dan moet dat aan en al de rest blijft dan liggen! Nog een fijne avond Chris en een dikke knuffel!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!