Een wandeling . . .

Weer een wandeling zoals we er zovele doen, zo ook vandaag in het provinciedomein in Kessel-lo, in de buurt waar wij wonen, een mooie plek om te vertoeven.  Alleen is het er nu echt wel heel rustig, zeker in de dagen dat de kinderen naar school moeten.  Ook zeker in de dagen dat het geen mooi weer is maar wanneer het droog weer is en de zon er toch eens even door komt, dan zie je de vaste klanten steeds weer in het domein, ze herkennen je ook na een tijdje, ook wij horen daar een beetje bij.  Alleen waren er wat feestdagen die het ons niet toelieten om steeds maar op wandel te gaan, jammer maar helaas.
Nu dat we toch wat beter weer hadden, ben ik maar eens op stap gegaan, alleen deze keer.  Dat valt wel meer voor maar toch proberen we de laatste tijd onder ons twee te gaan, het is aangenamer en je port mekaar aan om toch te gaan, ook dat telt mee.  En de beelden die volgen dus ook telkens, al zijn het er weeral nogal veel om dat in een enkele keer te laten zien, ik doe het daarom in twee keren.


De bloeiwijze van de hazelaar, de pollen van deze struik zijn de oorzaak dat verschillende mensen allergische reacties hebben.



Hier is een boom gesneuveld die reeds lang op "instorten" stond.  Vlak tegen het grondvlak is hij geknakt en ligt nu helemaal op de bodem van de vijver.  Is dat gekomen omdat er geen water meer tegen de boom stond of was hij reeds zo rot binnenin dat die toch is gesneuveld, geen idee eigenlijk maar misschien maar gelukkig ook.  Nu zag ik een vogeltje op zijn stam verder huppelen, misschien nog een plek om zulke vogeltjes te laten nestelen ?!  
Nu weet ik ook welk vogeltje het was, 'k heb het opgezocht en een afbeelding gevonden ook, ik laat ze jullie hier zien maar het is geen afbeelding die ikzelf maakte : de boomkruiper.



Het is een vogeltje dat echt op de stam omhoog klimt, in het domein lag die stam reeds zo goed als horizontaal maar hij was dus zo goed als onzichtbaar op diezelfde stam.  Hij kroop naar onderen en daar was ik al snel zijn spoor bijster, jammer maar helaas.  Anders was hij vastgelegd op mijn geheugenkaartje, nu dus niet, jammer maar helaas.


De paaltjes die nu ook droog staan, al zullen hun voeten nog wel nat genoeg hebben, je ziet hoe ver ze anders hebben onder gestaan, tot net onder dat donkere gedeelte, raar toch dat er zoveel water in de vijver heeft gestaan en hij nu terug is gevuld door het natuurlijke water dat komt uit de ondergrond, met bronnetjes en alles.


Een meeuw op een paaltje, ze staat er zo rustig te dromen op één poot !


Ook deze boom heeft te lijden gehad van de storm die we ietwat eerder hadden ?!  Of is het een natuurlijk gevolg van zoveel groen te hebben langs een tak dat die het begeven heeft ?!


Meeuwen op een zandbank in de vijver, ook zij profiteren ervan om daar te gaan samen genieten van nog wat zon al was daar bij momenten weinig van te merken.


Hier zijn we reeds in de helft van onze wandeling gekomen, ik geniet daar telkens van om beelden te schieten, het zijn wel dezelfde plekken die je aan doet maar toch zie je weer andere dingen als je goed kijkt en het rustig in je op neemt.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Fijn weekend !

Een fijne zondag iedereen . . . !!!